Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Voice acting με τεχνολογία AI χρησιμοποιεί η Ninja Theory και άλλοι developers (update)

Update: Η εταιρεία δήλωσε πως δεν υπάρχει στόχος αντικατάστασης των voice actors και πως η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται μόνο για λόγους σωστού χρονισμού στις διάφορες εκφράσεις.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Good Luck Have Fun αναφέρει ότι πολλοί ΑΑΑ game developers χρησιμοποιούν ένα AI program για το voice acting, παρακάμπτωντας τους πραγματικούς ηθοποιούς. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία αυτή είναι η Altered AI, που προσφέρει μια βιβλιοθήκη από διαφορετικές φωνές, που προέρχονται από 20 επαγγελματίες voice actors. Δεν διαφέρει και πολύ από τη λογική του text-to-speech, όμως υπάρχουν εργαλεία με τα οποία είναι δυνατή η αλλαγή του τόνου της φωνής και του τύπου της. Η βασική ανησυχία είναι ότι κάποια στιγμή ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βάλει τελείως στην άκρη τους voice actors. Ως τώρα δύο developers έχουν συνεργασία με την Altered AI. H Ninja Theory που βρίσκεται πίσω από τη σειρά Hellblade, ενώ και η Neon Giant λέγεται ότι χρησιμοποίησε την εν λόγω τεχνολογία στο The Ascent.


Σύμφωνα με τον CEO της Altered AI, Γιάννη Αγιομυργιαννάκη, η τεχνολογία προορίζεται για λόγους προτυποποίησης και η εταιρεία του κάνει για το voice acting αυτό που κάνει το YouTube για τα videos.

"Όταν έχεις διάλογο, έχεις ένα επίπεδο φαντασίας. Αλλά όταν πας τον διάλογο στους voce actors, επιστρέφει και δεν ακούγεται με τη δυναμική που θα ήθελες", εξήγησε ο Αγιομυργιαννάκης. "Προσφέρουμε ένα ενδιάμεσο βήμα όπου μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο για τον διάλογο και να έχουν ένα σημείο ελέγχου πριν φτάσουν στο studio".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*